Eigen bereidingen

mok

Vroeger werden bijna alle geneesmiddelen gemaakt in de apotheek.Tegenwoordig worden de meeste producten bereid door de farmaceutische industrie. Toch maken wij in de apotheek nog een grote hoeveelheid geneesmiddelen zelf.

  

Onze apotheek heeft tal van huisbereidingen, die uiterst doeltreffend zijn in uw specifiek geval. Wij maken zalven, siropen, gelules, neusspray enz...

Vakwerk:
Geneesmiddelen bereiden is vakwerk. Net zoals bij elk ander medicijn wordt gecontroleerd of het voorschrift klopt (sterkte en gebruik). Als apotheker kennen wij heel wat eigenschappen van de werkzame stoffen en ook van de manier van verwerken.

Waarom:
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom geneesmiddelen worden gemaakt in de apotheek.
-Het gaat om een middel dat niet verkrijgbaar is. Hierbij gaat het meestal om 'goedkope' producten die niet op grote schaal worden gebruikt en 'commercieel' dus niet interessant genoeg voor de farmaceutische industrie.Een geneesmiddel op maat dus, en dikswijls nog goedkoper dan de generieken.
-Regelmatig moet een geneesmiddel in een aangepaste dosering en toedingsvorm voor kleine kinderen worden gemaakt.Ook veel huidpreparaten worden op maat van de patiënt door ons bereid, dit is dan meestal op voorschrift van een dermatoloog.
-Vanwege het gebruiksgemak. Indien u slikproblemen hebt, zullen wij indien u dit wenst een andere toedieningsvorm creëren, bijvoorbeeld een tablet omvormen tot een siroop die gemakkelijk kan worden opgedronken.
-bij het afbouwen van medicatie. Bijvoorbeeld bij 'slaappilletjes',  kunnen wij in overleg met de huisarts kijken om stapsgewijs met dit geneesmiddel te verminderen van dosage.

Kwaliteit:


Onze apotheek werkt volgens een uitgebreid controlesysteem.
Wij werken hierbij met een modern computersysteem, waarbij alle grondstoffen en alle wegingen via deze computer worden gecontroleerd.Magistrale bereidingen worden gemaakt met performant materiaal, basisproducten van gegarandeerd de hoogste scheikundige en bacteriologische kwaliteit, gestaafd door een analysecertificaat en een toelatingsnummer en gemaakt volgens bereidingsprotocollen die een controle en opvolging van de bereidingen mogelijk maken. (opspoorbaarheid).Zo heeft u, voor een bereiding die u werd voorgeschreven door uw arts, de garantie dat het een efficiënt geneesmiddel betreft, de kwaliteit gegarandeerd is, de formule gepersonaliseerd is en aangepast aan uw specifiek geval.